Skip to content
kerstmis, lezen

3 Boeken om te lezen met Kerst

De kerstvakantie staat voor de deur! Nog 1 weekje knallen en dan is het vakantie. Tijd om opzoek te gaan naar een boek of naar boeken die je kunt verslinden en lezen. Je hebt namelijk in de vakantie tijd zat, toch?

Waar kun je boeken krijgen?

Aan leuke boeken komen, kan best wel duur zijn. De meeste boeken zijn €12,50 of €15,-. Dat is best wel duur, zeker als je er 3 in een week kan weg lezen. Toch zijn er manieren om lezen toegankelijk te maken voor iedereen!

Denk eens aan de bieb? Zeker als kind kun je daar gratis de leukste boeken lenen en lezen! Tegenwoordig zie je langs de kant van de weg ook veel mini-biebs. Deze kleine kastjes bevatten veel boeken. De bedoeling is dat je er iets in mag zetten, maar je mag er ook iets uit lenen. Goed, dat gezegd hebbende, gaan we door naar de boeken!

#1 Kerstmis – Dick Bruna

Dit is een fantastisch boek, Dick Bruna heeft hier prachtig het kerstverhaal neergezet. De grote platen van Dick Bruna maken het verhaal helemaal af. De fijne kinderlijke tekst maakt dat het kerstverhaal zelfs door de allerkleinsten wordt begrepen. Dit is echt een must-have voor de kerst!

#2 Harry Potter boeken

De Harry Potter boeken zijn ideaal voor deze tijd van het jaar, ze komen ook altijd rond november/december weer op tv. Maar de boeken zijn veel leuker en bevatten veel meer details dan de films. Er wordt ook vaker en langer stilgestaan bij de kerstperiode. Lekker wegdrijven op de magie van J.K. Rowling? Dan zijn dit boeken voor jou! Hup Griffoendors!

#3 Prutje – Pieter Koolwijk

Dit prachtige boek over Hens, zijn broertje Walm en Vijf gaat over hun leven in een Prutje. Samen gaan ze op zoek naar een prachtige plek om te wonen. Over vriendschap, liefde en zorgzaamheid. De prachtige illustraties in kleur van Linde Faas maken dit boek helemaal af. Door de thema’s is het een prachtig boek voor kerst!

Heb jij nog ideeën?

Laat dan onder dit bericht een reactie achter! Of stuur mij, via het contactformulier, een email!

Alvast een hele fijne vakantie!

Hanneke

Avatar

Hanneke is 21 jaar jong en heeft een grote passie voor (kinder)boeken. Tussendoor studeert ze ook voor juf en zit ze in haar laatste jaar! Door te schrijven over boeken hoopt ze anderen te motiveren om meer te lezen.

No comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SidebarComments (0)