Close
5 Tips om meer te lezen

5 Tips om meer te lezen

Soms heb ik het gevoel dat ik gewoon nergens de tijd vandaan kan halen om wat pagina’s van mijn leesboek te lezen. Dat is soms best lastig omdat ik het wel heel graag wil. Toen ben ik op onderzoek uit gegaan hoe ik ervoor kan zorgen dat ik meer lees. De volgende tips hebben mij heel erg geholpen om meer te lezen, misschien kunnen ze jouw ook helpen!

#1 Sleep je boek overal mee naar toe

Het is echt zo, als je je boek overal mee naar toe neemt, zie je hem vaker. Als je hem vaker ziet pak je hem ook sneller op! Is je boek nou echt veel te zwaar om mee te nemen check dan of er een luisterversie van te vinden is. Misschien wel in de luisterbieb van de bibliotheek. Een E-reader kan ook een fijne oplossing zijn, een licht apparaatje waar je vele boeken op kwijt kunt.

#2 Gebruik elk nutteloos moment

Als je even een momentje ergens moet wachten, of als je even op de bank ploft en niet weet wat je doen moet: Pak je boek erbij! Lees lekker een stukje. Soms kan het vervelend zijn dat je steeds maar een klein stukje kunt lezen, maar het zorgt er wel voor dat je meer leest!

5 tips om meer te lezen

#3 Lees 1 boek per keer

Heel belangrijk! Wanneer je meerdere boeken door elkaar leest kan het moeilijk zijn om weer in het ene verhaal te kunnen komen. Wanneer je gewoon 1 boek per keer leest raak je de rode draad niet zo snel kwijt, waardoor je helemaal in het verhaal kan komen.

#4 Lees voordat je naar bed gaat

Als je normaal gesproken om half 10 naar bed gaat, zorg er dan voor dat je kwart over 9 in bed ligt en lees nog een stukje. Doordat je jezelf nog even de tijd geeft om wat te lezen zorg je dat je meer leest, maar ook dat je gemakkelijker in slaap valt. Dat komt omdat je je telefoon en televisie die zorgen voor veel licht aan de kant legt. Je telefoon en televisie hebben blauwlicht, dat licht zorgt ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt geremd. Daardoor kun je vaak niet of moeilijk in slaap komen.

Lezen in bed heeft dus een voordeel!

#5 Vind een rustig plekje

Als je even geen beschikking hebt over je bed, een hoekje in de woonkamer of een ander plekje waar jij rustig kunt lezen kun je er altijd zelf een maken, zet je koptelefoon op of doe je oortjes in je oren en zet rustgevende geluiden aan. Denk hierbij aan natuurgeluiden of stadsgeluiden als jij dat prettig vindt.

Ik hoop dat je met deze tips lekker kan gaan lezen en je leesdoelen kan halen die jij hebt voor jouw jaar. Helaas gaat het bij mij nog niet zo goed, maar deze leestips zorgen ervoor dat ik mijn achterstand van 4 boeken langzaam aan het wegwerken ben!

Laat me weten of de tips jou helpen in de reacties hieronder. Heb jij nog tips voor mij? Laat het me weten, dat mag via de reacties, maar dat mag ook via het contact-formulier!

5 tips om meer te lezen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.