Skip to content

Bruno wordt een superheld – Håkon Øvreås Recensie

Bruno zijn opa komt te overlijden en Bruno krijgt van zijn vader het zakhorloge van opa, zodat hij hem niet vergeet. Alleen staat het horloge stil. Op een dag komt Bruno bij de hut van hem en zijn vriend Arthur, en zijn 3 oudere jongens de hut aan het vernielen. Bruno wilt er wat van zeggen, maar ze komen achter hem aan en hij moet zich verstoppen. Hij vindt een plekje bij Louise. Die nacht in zijn eigen bed, gebeurt er iets bijzonders. Het zakhorloge begint te tikken en Bruno verandert in een superheld. Wat gaat hij doen? Het heeft vast iets te maken met die bruine verf…

Cover bruno wordt een superheld

Titel: Bruno wordt een superheld

Schrijver: Håkon Øvreås

Illustrator: Oyvind Torseter

Leeftijdscategorie: 8+

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Bestel je via deze linkjes een boek, ontvang ik een heel klein geldbedrag.

Dingen die ik leuk vond

Bruno wordt een superheld is een prachtig geschreven boek en heeft ook niet voor niets ooit de Zilveren Griffel gekregen en is prijswinnaar van het beste Noorse kinderboek.

Het is prachtig geschreven hoe Bruno de dood van zijn opa ervaart en hoe dat voelt voor hem. De tekeningen die in het boek staan, helpen mooi bij het verhaal. Het voegt echt iets toe. Het leuke is, is dat ze ook in kleur zijn, en dat zie je niet zo vaak in boeken. Behalve in prentenboeken, die hebben vaak mooie plaatjes.

Wat ik ook leuk vond is dat de vrienden van Bruno, allebei hele verschillende types zijn. Hierdoor weet jij ook of je wel of geen vrienden met hen zou kunnen zijn. Dat heeft deze schrijver, met die moeilijke naam, goed gedaan.

Dingen die ik iets minder leuk vond

Bruno is een bijzonder kind. Het was daarom soms best raar om te lezen wat hij ging doen, omdat ik dat nooit zou durven. Ik durf er misschien stiekem niet eens over na te denken. Ook waren zijn keuzes niet altijd even logisch, soms snapte ik niet waarom hij ineens iets deed, of juist niet deed.

Ik zou me kunnen voorstellen dat niet iedereen dit boek leuk zou vinden. Het is namelijk toch wel wat wraakzuchtig en de dingen die gebeuren, mogen eigenlijk niet. Gelukkig komt het aan het einde helemaal goed en krijgt iedereen dat wat hij verdiende.

Beoordeling

Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren, dat komt omdat ik het niet het allerleukste boek vond dat ik ooit heb gelezen. Ik vond het wel een heel mooi en leuk verhaal en ik heb er zeker van genoten!

LET OP! Dit boek is alleen nog nieuw te verkrijgen als Ebook, anders kunt u hem tweedehands bestellen via Bol.com

Avatar

Hanneke is 21 jaar jong en heeft een grote passie voor (kinder)boeken. Tussendoor studeert ze ook voor juf en zit ze in haar laatste jaar! Door te schrijven over boeken hoopt ze anderen te motiveren om meer te lezen.

No comments yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SidebarComments (0)